Onthaalmedewerker Caroline CAW

De Kindreflex van onthaalmedewerker Caroline

Een cliënte van mij die graag, goed en vaak reflecteert, mailt of sms’t geregeld langere stukken door rond haar psychisch welzijn. Voor mij is het van belang in mijn antwoord ook steeds te vragen naar haar 9-jarige zoon: Hoe is dat voor hem om thuis te wonen? Hoe ervaart hij dit of dat? Hoe gaat het met hem? Welk zicht heeft zij daarop? Lege alinea toevoegen

Als ik haar zelf opbel, gaat er altijd een hoofdstuk over vragen naar de zoon. Ook al is tot nu toe alles oké gebleken en pakt zij dat goed aan, het is belangrijk hier blijvend aandacht voor te hebben in onze hulpverlening. De cliënte zelf geeft aan dat dit voor haar heel leerrijk is, in die zin dat zij hierdoor leert voldoende focus op haar zoon te leggen en eventuele zorgen daar rond. Dat was tot dan nog niet in haar opgekomen toen ze belde met bedenkingen over zichzelf.

Stap 3
Ouderschap als vast item in de begeleidingsgesprekken zorgt ervoor dat cliënten zich volwaardiger ondersteund voelen. Het zorgt er bovendien voor dat problemen sneller besproken worden en sneller verholpen kunnen worden.